Автоматизація відкриття ролетних воріт - Чубчик Станіслав Сергійович (My University, 2026)
Об'єм пояснювальної записки складає 66 аркушів, вона містить 4 розділи, 22 ілюстрації, 3 таблиці, 20 найменувань у списку використаної літератури та 7 аркушів мультимедійної презентації. Кваліфікаційна робота присвячена розробці автоматизованої системи керування ролетними воротами. Розроблена система базується на двоядерній мікроконтролерній платформі ESP32 та забезпечує як ручне управління, так і автоматичну реакцію на перешкоди. В роботі подано характеристику основних компонентів системи, таких як інфрачервоний радар Optex OA-72C, фотоелектричний бар'єр Autonics BEN5M-MDT, твердотільні реле SSR-25 DA та внутрішньовальний тубулярний привод Somfy LT 60. Складено структурно-функціональну та принципову електричну схеми, обґрунтовано вибір елементної бази та побудовано механічну характеристику електродвигуна. Розроблено програмне забезпечення мовою C++ із застосуванням неблокуючих таймерів для безперервного моніторингу датчиків. Для демонстрації логіки роботи системи використано блок-схеми, а працездатність алгоритмів керування та контурів безпеки підтверджено віртуальним моделюванням у середовищі Wokwi з отриманням часових діаграм. Крім того, в роботі розглянуті питання з охорони праці під час експлуатації ролетних систем. Додатки містять слайди мультимедійної презентації (Додаток А).
Keywords: ролетні ворота; ESP32; автоматизація; система керування; електропривод; контур безпеки; інфрачервоний датчик.; 141 "Електроенергетика електротехніка та електромеханіка"