Організація малого бізнесу з виробництва продукції рослинництва в фермерських господарствах - Тихоненко А. Д.; Tikhonenko A. D. (My University, 2024)
Тихоненко А. Д. Організація малого бізнесу з виробництва продукції рослинництва в фермерських господарствах. – Херсонський навчально-науковий інститут Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025. – Рукопис. У роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти організації підприємництва і малого бізнесу в галузі рослинництва України. Розкрито сутність підприємництва та бізнесу в аграрному секторі, визначено кількісні параметри й якісні характеристики суб’єктів малого підприємництва, а також проаналізовано сучасний стан і динаміку виробництва продукції рослинництва в Україні. Проведено комплексний аналіз економічної ефективності аграрного виробництва на прикладі фермерського господарства «Світанок» Братського району Миколаївської області. Надано організаційно-економічну характеристику господарства, досліджено структуру та рівень собівартості продукції рослинництва, здійснено оцінку рентабельності та прибутковості його діяльності. На основі отриманих результатів обґрунтовано стратегічні напрями підвищення ефективності функціонування фермерського господарства, зокрема через удосконалення системи державної підтримки суб’єктів малого підприємництва аграрної сфери та доцільність впровадження виробництва нової високорентабельної культури (суниці). Запропоновані заходи спрямовані на підвищення конкурентоспроможності фермерського господарства та стабілізацію його фінансово-економічного стану.
Organization of small businesses for the production of crop products in farms
Тихоненко, А. Д. Організація малого бізнесу з виробництва продукції рослинництва в фермерських господарствах = Organization of small businesses for the production of crop products in farms : бакалаврська робота ; спец. 051 "Економіка" / А. Д. Тихоненко ; наук. кер. А. В. Ломоносов. – Херсон : ХННІ НУК, 2024. – 119 с.
Keywords: підприємництво; малий бізнес; аграрне виробництво; рослинництво; фермерське господарство; економічна ефективність; собівартість; рентабельність; державна підтримка; 051 "Економіка"; entrepreneurship; small business; agricultural production; crop production; farm; economic efficiency; cost; profitability; state support