Тіньова економіка України: чинники та методи вимірювання в контексті європейської інтеграції - Мігай Н. Б. (My University, 2025)
Особлива увага приділяється порівняльному аналізу методів вимірювання тіньової діяльності. Обґрунтовано, що гармонізація українського законодавства із нормами ЄС потребує впровадження прозорих інструментів фінансового моніторингу економічних відносин. Запропоновано напрями детінізації, які сприятимуть підвищенню інвестиційної привабливості країни та зміцненню її економічної безпеки.
Мігай, Н. Б. Тіньова економіка України: чинники та методи вимірювання в контексті європейської інтеграції / Н. Б. Мігай // Матеріали всеукр. наук.-практ. конф. ''Cтратегічні орієнтири приєднання України до ЄС''. – Львів ; Торунь : Liha-Pres, 2025. – С. 38–42.
Keywords: тіньова економіка; фактори тіньової економіки; методи вимірювання тіньової економіки