Розробка дизайну інтер'єру плавучого ресторану Le Kiosque Flottant - Мамедова Айсель Алім кизи (My University, 2026)
У кваліфікаційному проєкті розроблено дизайн інтер’єру плавучого ресторану Le Kiosque Flottant. Проєкт спрямований на створення сучасного ресторанного простору на воді, у якому поєднуються функціональність закладу громадського харчування, комфортне перебування відвідувачів, зручна організація роботи персоналу та виразний художній образ інтер’єру. Об’єктом проєктування є інтер’єр плавучого ресторану Le Kiosque Flottant. Загальна площа плавучої платформи становить 132 м², площа основного ресторанного залу – 83,25 м². Ресторан розрахований на 36 посадкових місць і включає основну обідню зону, барну зону, сценічний майданчик, посадкові місця біля барної стійки, зовнішню палубу та допоміжне технологічне обладнання. Метою проєкту є розробка цілісного функціонально-планувального, композиційного, колористичного та предметно-просторового рішення інтер’єру плавучого ресторану з урахуванням особливостей експлуатації об’єкта на воді. У проєкті враховано витягнуту форму платформи, наявність панорамного скління, зовнішньої палуби, барної стійки, сценічної зони, систем освітлення, вентиляції та кондиціювання. У процесі проєктування застосовано методи аналізу аналогів, функціонально-планувального аналізу, композиційного моделювання, колористичного обґрунтування, ергономічної оцінки та підбору матеріалів відповідно до умов експлуатації громадського інтер’єру на плавучій платформі. Основними завданнями проєкту є: аналіз існуючих проєктних рішень плавучих ресторанів і ресторанів на воді; дослідження конструктивних особливостей об’єкта; формування концепції інтер’єру; розробка функціонального зонування; вибір кольорового рішення та художньо-декоративного оформлення; підбір матеріалів, меблевого, барного, сценічного та технологічного обладнання; обґрунтування систем освітлення, вентиляції та кондиціювання. Образне рішення інтер’єру базується на концепції Moon Shore, що пов’язана з темою водного середовища, вечірнього відпочинку та м’якого відбиття світла. У просторі використано світлу нейтральну палітру, бежеві відтінки м’яких меблів, чорний металевий каркас, світлі кам’яні фактури, дерев’яні поверхні, рослинний декор і пастельно-рожеві флористичні акценти. Центральним декоративним елементом виступає арт-об’єкт у вигляді Місяця, який формує впізнаваний візуальний образ ресторану. Практичне значення проєкту полягає у можливості використання запропонованих рішень під час розробки інтер’єрів плавучих ресторанів, кафе, лаунж-просторів, банкетних залів та інших рекреаційних об’єктів на воді. Загальна характеристика роботи: пояснювальна записка викладена на 103 сторінках, містить вступ, сім розділів, висновки, 35 рисунків, 12 таблиць, 2 додатків та 19 джерел інформації.
Development of interior design for a floating restaurant Le Kiosque Flottant
Мамедова, А. А. кизи Розробка дизайну інтер'єру плавучого ресторану Le Kiosque Flottant = Development of interior design for a floating restaurant Le Kiosque Flottant : бакалаврська робота ; спец. 022 ''Дизайн'' / кизи А. А. Мамедова ; наук. кер. С. С. Коваль. – Миколаїв : НУК, 2026. – 104 с.
Keywords: дизайн інтер’єру; плавучий ресторан; Le Kiosque Flottant; Moon Shore; ресторан на воді; функціональне зонування; панорамне скління; барна зона; сценічна зона; рослинний декор; арт-об’єкт «Місяць»; декоративне освітлення; ергономіка; 022 ''Дизайн''; interior design; floating restaurant; restaurant on water; functional zoning; panoramic glazing; bar area; stage area; plant decoration; Moon art object; decorative lighting; ergonomics