Дослідження ГТА з теплоутилізаційним контуром номінальною потужністю 6 МВт для приводу рушія судна постачання - Оніщенко Олександр Дмитрович (My University, 2022)
У роботі проведене дослідження газотурбінного агрегату з теплоутилізаційним контуром номінальною потужністю 6 МВт для приводу рушія судна постачання. Послідовно освітлені наступні питання: вибір теплової схеми та обґрунтування термодинамічних параметрів агрегату; розрахунок теплової схеми агрегату на режимі повної потужності; визначення габаритних розмірів основних елементів установки; розробка конструкції турбінного блока двигуна; розрахунок довговічності опорного підшипника; розробка системи суфлювання та розвантаження двигуна; розробка заходів з охорони праці та техніці безпеки при роботі в машинному відділенні судна; аналіз екологічних показників агрегату та розробка заходів з охорони навколишнього середовища; техніко-економічне обґрунтування проекту.
Оніщенко, О. Д. Дослідження ГТА з теплоутилізаційним контуром номінальною потужністю 6 МВт для приводу рушія судна постачання : магістерська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / О. Д. Оніщенко ; наук. кер. А. В. Козловський. – Миколаїв : НУК, 2022. – 150 с.
Keywords: газотурбінна установка; морський транспорт; ефективність; витрата палива; тепловий розрахунок; габаритний розрахунок; 142 ''Енергетичне машинобудування''; gas turbine unit; marine transport; efficiency; fuel consumption; thermal calculation; overall calculation