Підвищення паливної ефективності суднових дизелів шляхом добавок ультрадисперсних порошків м'яких металів у моторне масло - Прудніков І. А.; Андреєв А. А.; Prudnikov Ihor; Andreiev Andreii (My University, 2023)
Поглиблення переробки нафти супроводжується погіршенням якості палив, що призводить до зниження надійності роботи, ресурсних і екологічних показників суднових дизелів. Використання ультрадисперсних порошків м'яких металів і сплавів у змащувальних маслах є перспективним напрямком підвищення працездатності вузлів тертя суднових дизелів. Добавка таких порошків у моторне масло дизеля приводить до зниження питомої витрати палива, що викликано збільшенням його індикаторного ККД.
Increasing the fuel efficiency of marine diesels through additives of ultra-disperse powder of soft metals into engine oil
Прудніков, І. А. Підвищення паливної ефективності суднових дизелів шляхом добавок ультрадисперсних порошків м'яких металів у моторне масло = Increasing the fuel efficiency of marine diesels through additives of ultra-disperse powder of soft metals into engine oil / І. А. Прудніков, А. А. Андреєв // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 184–187.