Психологічна підготовка спортсменів у фехтуванні з урахуванням їхніх індивідуальних особливостей - Проченко В. В. (My University, 2023)
Дійсно, психофізіологія відіграє важливу роль у спортивній підготовці, особливо в одноборствах, таких як фехтування. Вивчення співвідношення психічного та фізіологічного аспектів спортивної діяльності дозволяє тренерам отримати значну кількість інформації, яка сприяє більш ефективному використанню фізичних показників спортсменів. Психофізіологія дозволяє встановити психофізіологічні закономірності та механізми життєдіяльності, розвитку, навчання та праці людини. Дослідження цих показників у спортсменів дозволяє тренерам краще розуміти індивідуальні особливості спортсменів та полічити їх недоліки. Це дає змогу будувати більш точний і персоналізований тренувальний процес, що сприяє досягненню кращих результатів. Дослідження психофізіологічних аспектів фехтування, проведені С. Смирновським, Ю. Бріскіном, С. Смеречинською, М. Педосенко, О. Ковачем, М. Пітиним та З. Семеряк, є важливим внеском у розуміння спортивної підготовки. Ці дослідження допомагають визначити психофізіологічні особливості фехтувальників та розробити стратегії підготовки, які враховують ці особливості. Узагалі, розуміння психологічних та фізіологічних аспектів спортивної підготовки допомагає тренерам і спортсменам максимально використовувати свій потенціал і досягати високих результатів у фехтуванні та інших видів спорту.
Проченко, В. В. Психологічна підготовка спортсменів у фехтуванні з урахуванням їхніх індивідуальних особливостей : магістерська робота ; спец. 017 ''Фізична культура і спорт'' / В. В. Проченко ; наук. кер. В. М. Деркач. – Миколаїв : НУК, 2023. – 73 с.
Keywords: психофізіологія; фехтування; дослідження; 017 ''Фізична культура і спорт''; psychophysiology; fencing; research