Аналіз системи захисту веб-застосунків на базі WordPress - Лобан І. О.; Loban I. O. (My University, 2025)
Лобан І. О. Аналіз системи захисту веб-застосунків на базі WordPress. – Кваліфікаційна робота на правах рукопису. Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» галузі знань 14 «Електрична інженерія» освітньо-професійної програми «Системи технічного захисту інформації, автоматизація її обробки». – Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаїв, 2025. Пояснювальна записка: 61 с., 35 джерел. Кваліфікаційна робота присвячена актуальній темі аналізу розповсюдженої системи керування змістом WordPress. У кваліфікаційній роботі проведено комплексне дослідження загроз, вразливостей та механізмів захисту вебресурсів на базі WordPress з урахуванням вимог НД ТЗІ. У межах дослідження розроблено детальну модель порушника, класифіковано можливі вектори атак, сформовано розширені таблиці вразливостей та ризиків, виконано оцінювання початкових і залишкових ризиків із застосуванням кількісної шкали ймовірності та збитку. Створено рекомендації щодо підвищення захисту WordPress, включаючи впровадження організаційних і технічних заходів, WAF, контролю доступів, моніторингу та аудитів безпеки.
Analysis of the system for protecting web applications based on WordPress
Лобан, І. О. Аналіз системи захисту веб-застосунків на базі WordPress = Analysis of the system for protecting web applications based on WordPress : магістерська робота ; спец. 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка'' / І. О. Лобан ; наук. кер. А. С. Сірівчук. – Миколаїв : НУК, 2025. – 64 с.
Keywords: WordPress; веб-застосунки; вразливість; модель порушника; засоби захисту; 141 ''Електроенергетика; електротехніка та електромеханіка''; web applications; vulnerability; attacker model; protection tools