Модернізація системи регулювання складу газоповітряної суміші 4-тактного стаціонарного двигуна потужністю 700 кВт при зміні виду палива. Прототип 8ЧН25/34 - Глазунов Владислав Олегович (My University, 2026)
В кваліфікаційній роботі, відповідно до завдання, спроєктовано 4-тактний газовий двигун потужністю 700 кВт для електростанції на базі прототипу 8ЧН25/34 з розробкою системи регулювання складу газоповітряної суміші. Здійснено загальний опис двигуна-генератора та детальний опис його силової установки – двигуна-прототипу 8ЧН 25/34. Виконано розрахунок параметрів робочого циклу двигуна, на основі отриманих результатів якого побудовано теоретичну та дійсну індикаторну діаграми. Визначено величини складових зовнішнього теплового балансу двигуна, а також сили та моменти, що діють в кривошипно-шатунному механізмі двигуна. Також виконано розрахунок системи регулювання газоповітряної суміші В роботі розглянуто основні проблеми щодо захисту навколишнього середовища та охорони праці підчас експлуатації двигуна. Проаналізовано можливі небезпеки при експлуатації та під час обслуговування дизельного двигуна, проведені розробки заходів з охорони праці та навколишнього середовища. Визначено рівні шуму та вібрації проектованого двигуна. В графічній частині виконано креслення: габаритне креслення двигуна, складальне креслення кришки, принципової схема системи газообміну, індикаторної діаграми та діаграми сил, що діють в шатунно-поршневому механізмі.
Глазунов, В. О. Модернізація системи регулювання складу газоповітряної суміші 4-тактного стаціонарного двигуна потужністю 700 кВт при зміні виду палива. Прототип 8ЧН25/34 : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / В. О. Глазунов ; наук. кер. В. В. Нестеренко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2026. – 65 с.
Keywords: газовий двигун; система газообміну; кришка циліндрів; кривошипно-шатунний механізм; 142 "Енергетичне машинобудування"; gas engine; intake and exhaust system; cylinder head; crank mechanism