Передумови розвитку та специфіка організації тренувального процесу з чирлідингу в Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова - Слободян, Л. В.; Мухін, Є. О.; Косенчук, В. О.; Slobodjan, L. V.; Mukhin, Je. O.; Kosenchuk, V. O. (My University, 2022)
Обґрунтовано передумови розвитку і розглянуто специфіку організації тренувального процесу з чирлідингу, як масового виду спорту, в Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова. Визначено етапи підготовки студентів-чирлідирів та запропоновано основні методи їх фізичних тренувань. Проведено класифікацію та розроблено комплекси фізичних вправ для студентів 1-2 курсів університету, які займаються чирлідингом, з урахуванням оцінювання рівня їх фізичного розвитку та динаміки фізичної спроможності.
Слободян, Л. В. Передумови розвитку та специфіка організації тренувального процесу з чирлідингу в Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова = Prerequisites for the development and specificity of the organization of the cheerleading training process at the Admiral Makarov National University of Shipbuilding / Л. В. Слободян, Є. О. Мухін, В. О. Косенчук // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : Іліон, 2022. – Вип. 14. – С. 65–67.
Keywords: чирлідинг; методи тренувань; види чирлідингу; перелік вправ; рухові елементи; фітнес-аеробіка; методика І. В. Прохорцева; Гарвардський степ-тест; cheerleading; training methods; types of cheerleading; list of exercises; motor elements; fitness aerobics; method I. V. Prokhortseva; Harvard tap test.