Дослідження впливу режимів охолодження на напружено-деформований стан мідно-графітових вузлів - Добусарський, Б. А. (My University, 2020)
Розвиток сучасного машинобудування та інших галузей промисловості, в яких використовуються агрегати, шо працюють в екстремальних умовах, вимагає використання нових конструкційних матеріалів і з'єднань з різнорідних металів. Здебільшого це важко зварювані матеріали, які суттєво відрізняються один від одного фізико-механічними властивостями. Як правило, з'єднання таких металевих матеріалів зварюванням з утворенням проміжної рідкої фази призводить до утворення таких структурних комплексів і фазових складових, які значно знижують працездатність з'єднань. Незважаючи на значні труднощі зварювання, конструкції з різнорідних матеріалів і сплавів у сучасній техніці виготовляють в більшому обсязі. Це обумовлене значними технічними й економічними перевагами, які мають конструкції з різнорідних металів і сплавів у деяких технічних спорудженнях (криогенна техніка, енергетичні установки, ракетна техніка, суднобудування, радіоелектроніка).
Добусарський, Б. А. Дослідження впливу режимів охолодження на напружено-деформований стан мідно-графітових вузлів : магістерська робота ; спец. 132 “Матеріалознавство“ / Б. А. Добусарський ; наук. кер. М. В. Матвієнко. – Херсон : ХФ НУК, 2020. – 65 с.
Keywords: математичне моделювання; метод скінчених елементів; паяння; різнорідні матеріали; напружено-деформаційний стан; 132 “Матеріалознавство“