Система керування електропривода ківшевого конвеєра - Галенчик Кірілл Євгенійович (My University, 2025)
У першому розділі представлено класифікацію ковшових норій, описано їх конструктивну схему та основні вузли. Як об'єкт дослідження розглядається норія типу Н20, подано її технічні характеристики та відомості про електротехнічне оснащення. У другому розділі був проведений аналіз існуючих типів електродвигунів. Визначено основні вимоги до електроприводів ковшових норій, обґрунтовано вибір сучасного вибухозахищеного асинхронного електродвигуна та розглянуто методи регулювання його швидкості. У третьому розділі наведено технічні характеристики трифазного частотного перетворювача типу ATV12HU40M3 , який обрано для керування роботою обраного електродвигуна. Четвертий розділ містить розрахунки елементів системи управління, побудову динамічної моделі цієї системи та аналіз її динамічних властивостей. За результатами досліджень перехідних процесів визначено оптимальні параметри налаштування регулятора швидкості. Отримані результати свідчать про відповідність системи сучасним вимогам, що висуваються до електроприводів транспортуючих механізмів. У п'ятому розділі розглянуто комплекс питань, пов'язаних із забазпеченням безпеки праці під час експлуатації електроприводу ковшової норії. Додатки містять 7 слайдів мультимедійної презентації.
Галенчик, К. Є. Система керування електропривода ківшевого конвеєра : бакалаврська робота : спец. 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" / К. Є. Галенчик ; наук. кер. О. Г. Васильєв. – Миколаїв : НУК, 2025. – 50 с.
Keywords: автоматизований електропривод; система керування; ковшова норія; частотний перетворювач; 141 "Електроенергетика; електротехніка та електромеханіка"