Вдосконалення державної політики охорони здоров'я в Україні - Карпова, Л. М.; Karpova, L. N. (My University, 2020)
Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра з менеджменту. Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаїв, 2020.Магістерська робота присвячена актуальним проблемам теоретичних, методичних і практичних аспектів вдосконалення державної політики охорони здоров'я в Україні. Проведено аналіз стану державної політики охорони здоров'я в Україні та аналіз політики фінансування системи охорони здоров’я в Україні. Удосконалено науково-методичний підхід щодо впровадження державної політики з охорони здоров'я на рівні територіальної громади, що покращить сприйняття населенням принципів індивідуального й суспільного здоров'я, сприятиме удосконаленню державної політики у цих сферах та чіткому прийняттю управлінських (політичних) рішень, плануванню відповідних програм або проектів. Запропоновано організаційно-інформаційний інструментарій для розробки Національної стратегії в галузі електронної охорони здоров'я та напрями інформатизації галузі: впровадження медичних інформаційних систем лікувально-профілактичних закладів; створення відповідної інформаційної інфраструктури щодо формування єдиного інформаційного простору; використання телемедичних технологій; розробка та впровадження стандартів щодо використання електронних історій хвороби.
Карпова, Л. М. Вдосконалення державної політики охорони здоров'я в Україні = Improving the state health policy in Ukraine : магістерська робота ; спец. 073 “Менеджмент“ / Л. М. Карпова ; наук. кер. М. С. Михайлов. – Миколаїв : НУК, 2020. – 82 с.
Keywords: державна політика; політика фінансування; медичні послуги; медична реформа; охорона здоров'я; 073 “Менеджмент“; public policy; funding policy; medical services; medical reform; health care