Cудновий ГТА простої схеми потужністю 16,8 МВт - Федоровський Дмитро Миколайович (My University, 2022)
У роботі виконано проєктування суднового ГТА простої схеми потужністю 16,8 МВт. Послідовно освітлені наступні питання: патентно-інформаційний пошук; оптимізація параметрів циклу ГТА, детальний тепловий розрахунок схеми ГТА на режимі повної потужності, габаритно-компонувальний розрахунок ГТД, термогазодинамічний розрахунок на середньому діаметрі одноступінчастої турбіни низького тиску, перевірочний розрахунок на міцність робочих лопаток турбіни низького тиску; розроблено схему системи змащування ГТД; проаналізовані можливі причини виникнення пожежі у машинному відділенні судна та засоби їх гасіння.
Федоровський, Д. М. Cудновий ГТА простої схеми потужністю 16,8 МВт : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / Д. М. Федоровський ; наук. кер. М. В. Ващиленко. – Миколаїв : НУК, 2022. – 97 с.
Keywords: газотурбінна установка; суднова енергетика; ефективність; витрата палива; тепловий розрахунок; габаритний розрахунок.; 142 ''Енергетичне машинобудування''; gas turbine installation; ship power engineering; efficiency; fuel consumption; thermal calculation; overall calculation