Удосконалення технології виготовлення вал-шестерні (m=4 мм; z=28) - Гудь Дмитро Сергійович (My University, 2025)
В магістерській роботі на тему «Удосконалення технології виготовлення вал-шестерні (m=4 мм; z=28)» надано опис призначення деталі та характеристика матеріалу, з якого вона виготовлена, зроблено аналіз її технологічності, вибір та обгрунтування типу виробництва, розроблено технологічний процес виготовлення, а також розглянуті методи групування деталей типу «вал-шестерня», та інструмент для підвищення зносостійкості зубчастих поверхонь й активного контролю розмірів. В магістерській роботі наведені розрахунки спеціальних пристосувань та ріжучого і вимірювального інструментів, спроектована дільниця з механічної обробки деталі-вал-шестерня та наведені техніко-економічні показники дільниці, розроблено розрахунок штучного освітлення на дільниці, розроблені заходи з охорони праці та навколишнього середовища на дільниці. Наведено дослідження стійкості праці цеху в умовах надзвичайної ситуації, прогнозування масштабів і результатів радіаційного забруднення.
Improvement of the technology for manufacturing a shaft-gear (m=4 mm; z=28)
Гудь Д. С. Удосконалення технології виготовлення вал-шестерні (m = 4 мм; z = 28) = Improvement of the technology for manufacturing a shaft-gear (m=4 mm; z=28) : магістерська робота ; спец. 131 " Прикладна механіка" / Д. С. Гудь ; наук. кер. С. Ж. Боду. – Миколаїв : НУК, 2025. – 200 с.
Keywords: вал-шестерня; накатник для зубчастих коліс; заготівка; припуски; скоба вимірювальна; шевер; фреза черв’ячна; настановне пристосування; завантажувальний пристрій; 131 " Прикладна механіка"; gear shaft; gear knurling; workpiece; allowances; measuring bracket; chafer; worm cutter; mounting fixture; loading device