Підвищення надійності трубопроводів високого тиску МОД на балкері з прямою передачею потужності типу "Warnow Mars" (Dw=30500 т, Vs=15,9 вуз) - Мишако Євген Євгенович (My University, 2024)
У проекті представлено судно балкер "WARNOW MARS" дедвейт якого становить 30500 т. При виконанні дипломного проекту була проведена заміна головного двигуна 6S50MC-C7 на двигун Wartsila 5Х52. Основні елементи допоміжної енергетичної установки були замінені, так дизель-генератори були замінені на Wartsila 4L20, з огляду на те, що для обслуговування нового двигуна 5Х52 потрібно більше енергії, ніж на судні-прототипі. Також був змінений комбінований котел CMB-HF-2.0 + 1.2/7 на котел CMB-HF-2.0+1.2/7. У дипломному проекті були розглянуті питання діагностування головного двигуна і можливість ремонту його компонентів. Приділено значно увагу питанням охорони праці та запобігання забрудненню навколишнього середовища. У технологічній частині дипломного проекту розглядається питання ремонту сальника штока поршня і представлений технологічний процес монтажу кришки циліндра із зазначенням трудомісткості і розрядності виконуваних робіт. Економічна частина представлена порівняльним аналізом щодо заміни головного двигуна
Мишако, Є. Є. Підвищення надійності трубопроводів високого тиску МОД на балкері з прямою передачею потужності типу "Warnow Mars" (Dw = 30500 т, Vs = 15,9 вуз) : магістерська робота ; спец. 135 "Суднобудування" / Є. Є. Мишако ; наук. кер. А. А. Андрєєв. – Херсон : ХННІ НУК, 2024. – 155 с.
Keywords: модернізація суднової енергетичної установки; балкер; заміна головного двигуна; ремонт сальника штока; монтаж кришки циліндра; діагностування двигуна; економічна ефективність; 135 "Суднобудування"; marine power plant modernization; bulk carrier; main engine replacement; piston rod stuffing box repair; cylinder cover installation; engine diagnostics; economic efficiency