Зниження габаритних характеристик суднових дизельних енергетичних установок з глибокою утилізацією теплоти - Кузнецова С. А.; Kuznetsova S. A. (My University, 2023)
Представлені результати оцінки ефективності використання глушника-економайзера при глибокій утилізації теплоти дизель-генераторів та головних дизельних двигунів. Застосування такого елемента дозволяє об’єднати два елемента – котел та глушник у єдиному корпусі і для інтенсифікації тепловіддачі додатково використати систему лунок на ребрах. Ці комплексні заходи дозволили знизити габарити цього елементу. Додатково перевірена можливість задоволення вимог по зниженню шуму. Числа Струхала 0,184–0,190 при максимальному допустимому значенні 0,210 підтверджують забезпечення необхідного рівня шуму при використанні цього елементу.
Reducing the overall characteristics of the marine diesel power plants with deep heat recovery
Кузнецова, С. А. Зниження габаритних характеристик суднових дизельних енергетичних установок з глибокою утилізацією теплоти = Reducing the overall characteristics of the marine diesel power plants with deep heat recovery / С. А. Кузнецова // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 156–159.