Вплив тренувального заняття на організм дітей в умовах дитячої спортивної школи - Сокол О. В.; Кулин І. М. (My University, 2024)
В епоху високих технологій, сучасних гаджетів та комп'ютерних ігор фізична активність дитини зменшується з кожним днем. Дедалі більше часу діти проводять своє дозвілля не у дворі чи на спортивному майданчику, а у віртуальному світі. Відсутність фізичних навантажень і сидячий спосіб життя негативно впливають на організм, що зростає, призводять до порушення сну, зовнішнього вигляду і здоров'я в цілому. Заповнити щоденну потребу у рухах та підтримати дитячий організм у порядку допоможуть спортивні заняття. Вивчення впливу тренувальних занять на організм дітей в умовах спортивної школи є актуальним завданням, оскільки дозволяє оптимізувати процес підготовки юних спортсменів, підвищити його ефективність та безпеку.
Сокол, О. В. Вплив тренувального заняття на організм дітей в умовах дитячої спортивної школи / О. В. Сокол, І. М. Кулин // XXXII Intern. Scientific and Practical Conf. «Global Trends and Direction of Scientific Research Development». – Hamburg : International Scientific Unity, 2024. – P. 223–227.
Keywords: спортивна школа; тренувальне заняття; нормування навантажень; фізична та спеціальна підготовка; sports school; training session; load regulation; physical and special training