Вдосконалення електромеханічної системи привода стрічкового перевантажувача - Пашинін Сергій Олександрович (My University, 2026)
Мета роботи – підвищення ефективності електромеханічної системи привода стрічкового перевантажувача шляхом заміни існуючої системи керування на більш сучасну. У першому розділі наведено технічні характеристики і опис стрічкового перевантажувача. Проведено аналіз загальних принципів реалізації системи керування приводами стрічкового перевантажувача та системі керування електроприводом. У розділі 2 наведено аналіз оберту модернізації. Виконано аналіз силової частини, розроблена функціональної схеми системи керування стрічкового перевантажувача та проведений аналіз електричної принципової схеми системи керування стрічковим перевантажувачем. Розділ 3 містить опис комплектного електропривода ALTIVAR його опис та технічні характеристики. Виконано вибір ALTIVAR. Розділ 4 містить Побудову математичної моделі векторної системи керування асинхронного двигуна. Виконано побудова математичної моделі асинхронного двигуна при керуванні вектором потокозчеплення ротора, За результатами дослідження розроблено структурна схема системи керування, отримані перехідні характеристики та проведений їх аналіз. В розділі 5 розглянуті питання з охорони праці. Додатки містять слайди мультимедійної презентації (додаток А).
Keywords: асинхронний електропривод; головний рух; перехідна характеристика; стрічковій перевантажувач; векторна система керування керування.