Система консолідації інформаційного WEB - ресурсу для конкурентної розвідки Миколаївського відділення Приват Банку - Деміракі Володимир Ігорович; Demiraki Volodymyr (My University, 2025)
У даній роботі представлена побудова системи оперативної консолідації інформаційного WEB-ресурсу, що стане інструментом підвищення конкурентоспроможності банківської діяльності. Для рішення даного завдання розглянуті основні особливості конкурентної розвідки як механізму захисту та підтримки ведення бізнесу в банківській діяльності. Досліджено і проведено аналіз та оцінку впливу основних факторів конкурентоспроможності Миколаївського відділення «Приватбанк». Зазначено, що для вироблення правильної стратегії та глибокого аналізу і обґрунтування, потрібні нові інструменти та методи, які базуються на новітніх інформаційних технологіях. Для реалізації даного завдання у роботі розроблені алгоритми та математичні моделі пошуку і оцінки релевантності результатів пошукових запитів з WEB – середовища. Проведено аналіз і оцінку результатів консолідації інформаційного ресурсу з застосуванням теорії експертних систем та ймовірнісного методу Байесовської мережі довіри. Для практичної реалізації результатів роботи розроблена структура консолідованого інформаційного WEB – ресурсу та алгоритми її програмної реалізації.
System for consolidating an information WEB resource for competitive intelligence of the Mykolaiv branch of Privat Bank
Деміракі, В. І. Система консолідації інформаційного WEB - ресурсу для конкурентної розвідки Миколаївського відділення Приват Банку = System for consolidating an information WEB resource for competitive intelligence of the Mykolaiv branch of Privat Bank : бакалаврська робота ; спец. 122 "Комп'ютерні науки" / В. І. Деміракі ; наук. кер. В. І. Передерій. – Миколаїв : НУК, 2025. – 84 с.
Keywords: система оперативної консолідації; інформаційний WEB-ресурс; конкурентоспроможність; банківська діяльність; конкурентна розвідка; новітні інформаційні технології; моделі пошуку; релевантність документу; теорія експертних систем; консолідований інформаційний WEB – ресурс; 122 "Комп'ютерні науки"; operational consolidation system; information WEB resource; competitiveness; banking; competitive intelligence; new information technologies; search models; document relevance; expert systems theory; consolidated information WEB resource