Проект стаціонарного 4-тактного газодизельного двигуна потужністю 750 кВт для електростанції контейнерного типу - Свідерський Андрій Андрійович (My University, 2024)
Метою роботи є визначення ефективних та економічних показників при роботі газодизельного двигуна, який працює в дизельному та газодизельному режимі при запальній дозі 10% та використовує природній газ. При переводі дизельного двигуна на роботу по газодизельному циклу ми можемо зробити такі висновки: - потужність газодизельного двигуна зменшилася на 13% в порівнянні з дизельним двигуном за рахунок меншої теплоти згоряння природного газу в порівнянні з дизельним паливом; - для виробки одного кіловата потужності дизельному двигуну потрібно затратити 8892 кДж тепла, а газодизельному двигуну - 11 156 кДж. Різниця складає приблизно 20%. Тобто дизельний двигун ефективніший і економічний на 20%.
Свідерський, А. А. Проект стаціонарного 4-тактного газодизельного двигуна потужністю 750 кВт для електростанції контейнерного типу : магістерська робота ; спец. 131 ''Прикладна механіка'' / А. А. Свідерський ; наук. кер. С. М. Доценко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2024. – 73 с.
Keywords: газодизельний двигун; газоподібне паливо; середній елементарний склад палива; 131 ''Прикладна механіка''; gas-diesel engine; gaseous fuel; average elemental fuel composition