Аспекти формування ефективної інноваційної політики для забезпечення розвитку країни - Мігай Н. Б.; Тарасюк В. В.; Mihai Natalia; Tarasiuk Victoria (My University, 2024)
У статті розглядаються ключові аспекти формування ефективної інноваційної політики, яка сприяє забезпеченню сталого розвитку країни. Аналізуються основні чинники, що визначають успішність інноваційної політики, зокрема, роль державних і приватних інституцій, науково-дослідницької діяльності, освітньої системи та інфраструктури для підтримки інновацій. Окрему увагу приділено механізмам взаємодії між урядом, бізнесом і науковими установами, а також аналізу міжнародного досвіду в сфері вибору напрямків інноваційного розвитку та особливостей формування інноваційної політики провідних країн. Стаття також пропонує практичні рекомендації для удосконалення інноваційної політики на національному рівні із врахуванням сучасного складного періоду функціонування української економіки, з метою підвищення конкурентоспроможності країни на світовому ринку та забезпечення її економічного зростання у повоєнний період.
Aspects of forming an effective innovation policy to ensure the country's development
Мігай, Н. Б. Аспекти формування ефективної інноваційної політики для забезпечення розвитку країни = Aspects of forming an effective innovation policy to ensure the country's development / Н. Б. Мігай, В. В. Тарасюк // Управління змінами та інновації. – 2024. – № 12. – С. 40–45.
Keywords: інновації; інноваційна політика; інноваційний розвиток; інноваційний процес; повоєнне відновлення; innovation; innovation policy; innovation development; innovation process; post-war recovery