Комп'ютерне моделювання системи "розумний будинок" - Тітарчук Вадим Валерійович (НУК, 2025)
У дипломній роботі розглянуто процес проєктування та комп’ютерного моделювання системи «розумний будинок» із використанням мікроконтролера ESP32, середовища Proteus та платформи Home Assistant. Проведено аналіз існуючих апаратних і програмних рішень для автоматизації житлових приміщень, обґрунтовано вибір використовуваних інструментів та розроблено структурну й електричну схему системи. Створено віртуальну модель датчиків і виконавчих пристроїв, реалізовано взаємодію з Home Assistant та налаштовано сценарії автоматизації. У роботі виконано вимірювання затримок передачі даних, проведено оцінку енергоефективності та порівняння створеної моделі з реальними комерційними системами. Отримані результати підтверджують ефективність використання ESP32 та Home Assistant для побудови бюджетних і функціональних систем автоматизації житла.
Computer modeling of the "smart home" system
Тітарчук, В. В. Комп'ютерне моделювання системи "розумний будинок" = Computer modeling of the "smart home" system : магістерська робота ; спец. 171 ''Електроніка'' / В. В. Тітарчук ; наук. кер. С. Л. Трибулькевич. – Миколаїв : НУК, 2025. – 65 с.
Keywords: розумний будинок; ESP32; Home Assistant; ESPHome; Proteus; автоматизація; IoT; енергоефективність; 171 ''Електроніка''; smart home; automation; energy efficiency