Проблема голоду у контексті глобальних тенденцій сучасності - Makarchuk, O.; Макарчук, О. (My University, 2012)
Не претендуючи на повноту опису, проаналізовано фактори які обумовлюють голод і недоїдання у світі як в історичному минулому та к і в наш час, акцентовано увагу на одному із можливих варіантів гармонізації глобальних тенденцій у сфері продовольчої забезпеченості
A problem of hunger in the context of contemporary global tendencies
Макарчук, О. М. Проблема голоду в контексті глобальних тенденцій сучасності О. М. Макарчук // Вісн. Черкаського університету. Сер. «Філософія» : Донецьк, 2012. – Вип. 31(244). – С. 63–69.
Keywords: дефіцитний голод; доместикація; «постприродний світ»; глобальна екологічна криза; стратегія стійкого розвитку; hanger; domestication; post-natural word; global ecological crisis; strategy of steady development