Сучасні мобільні технології як елемент системного підходу до мовної підготовки фахівців технічних закладів вищої освіти - Задорожна Т. П.; Zadorozhna Tetiana (My University, 2025)
Розглядається роль мобільних технологій як складової системного підходу до іншомовної підготовки студентів технічних спеціальностей. Наголошено на важливості цифровізації освіти в умовах воєнного стану та зниженого рівня мотивації до вивчення іноземних мов. Проаналізовано класифікацію мобільних пристроїв, додатків і платформ за їх дидактичними функціями. Зроблено висновок про ефективність мобільних технологій за умови їх впровадження в межах цілісної навчальної системи.
Modern mobile technologies as a component of the systemic approach to foreign language instruction for technical higher education students
Задорожна, Т. П. Сучасні мобільні технології як елемент системного підходу до мовної підготовки фахівців технічних закладів вищої освіти = Modern mobile technologies as a component of the systemic approach to foreign language instruction for technical higher education students / Т. П. Задорожна // Інновації в суднобудуванні та океанотехніці : матеріали XVI Міжнародної науково-технічної конференції, Миколаїв, 25–26 вересня 2025 р. – Миколаїв : НУК, 2025. – С. 1128–1130.
Keywords: мобільні технології; системний підхід; мовна підготовка; технічні спеціальності; цифровізація освіти; професійно-орієнтоване навчання; mobile technologies; systemic approach; language training; technical specialties; educational digitalization; professionally oriented learning