Проєкт газотурбiнного агрегату простої схеми потужністю 20 МВт для електростанцiї - Лєонов Юрій Олександрович (My University, 2026)
У роботі виконано проєктування газотурбінного агрегату простої схеми потужністю 20 МВт для електростанції. Послідовно освітлені наступні питання: інформаційний пошук; оптимізація параметрів циклу газотурбінного агрегата; детальний тепловий розрахунок газотурбінного агрегата на режимі повної потужності; габаритно-компонувальний розрахунок двигуна; термогазодинамічний розрахунок на середньому діаметрі одноступінчастої турбіни низького тиску; перевірочний розрахунок на міцність робочих лопаток турбіни низького тиску; також розроблено паливну систему газотурбінного двигуна та проаналізовані заходи з охорони праці на об’єкті, де розміщується агрегат.
Лєонов, Ю. О. Проєкт газотурбiнного агрегату простої схеми потужністю 20 МВт для електростанцiї : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / Ю. О. Лєонов ; наук. кер. В. М. Патлайчук. – Миколаїв : НУК, 2026. – 101 с.
Keywords: газотурбінний агрегат; електростанція; енергетичне машинобудування; ефективність; витрата палива; тепловий розрахунок; габаритний розрахунок; 142 ''Енергетичне машинобудування''; gas turbine power plant; power station; power machinery; efficiency; fuel consumption; thermal calculation; overall calculation