Роль фортеці Очакова в період російсько-турецької війни 1787-1791 рр. - Рачков, О. М.; Rachkov, A. N. (My University, 2009)
Стаття присвячена подіям російсько-турецької війни 1787-1794 рр. що докорінно змінила всю подальшу історію Росії та Туреччини
Рачков, О. М. Роль фортеці Очакова в період російсько-турецької війни 1787-1791 рр. / О. М. Рачков // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2009. – Вип. 2. – С. 227–235.
Keywords: армія; військова кампанія; військова стратегія; наступ; оборона; палісад; політика; фланг; форштадт; штурм; army; hosli lities; war strategy; attack; defence; politics; polisad; flank; fleet; background; storm