Стан і тенденції розвитку підприємств морегосподарського комплексу (на прикладі Миколаївської області) - Вдовиченко, Л.Ю.; Волосюк, М.В. (My University, 2017)
Метою статті є дослідження стану і тенденцій розвитку підприємств морегосподарського комплексу Миколаївської області. У статті досліджено сучасний стан функціонування підприємств морегосподарського комплексу та пріоритетні напрями їх інвестиційної діяльності на рівні Миколаївського регіону. Здійснено SWOT-аналіз регіональних підприємств морегосподарського комплексу, на підставі якого доведено необхідність визначення спільної з боку державних, регіональних, наукових та підприємницьких структур стратегії економічного зростання цих підприємств на основі їх інвестиційноінноваційного розвитку. Запропоновано оперативні цілі, завдання і індикатори реалізацій цих заходів для підприємств морегосподарського комплексу на регіональному рівні. Перспективою подальших досліджень є визначення напрямів функціонування морегосподарського комплексу України в регіональному розрізі з урахуванням стану та запропонованих авторами тенденцій розвитку підприємств морегосподарського комплексу на прикладі Миколаївської області.
Вдовиченко, Л.Ю.Стан і тенденції розвитку підприємств морегосподарського комплексу (на прикладі Миколаївської області) / Л.Ю. Вдовиченко, М.В. Волосюк // Бізнес інформ. - 2016. - № 12.
Keywords: морегосподарський комплекс; інвестиційна діяльність; інвестиційно-інноваційний розвиток; державно-приватне партнерство; регіональне управління