Розвиток системи управління якістю в галузі охорони здоров'я в Україні - Левченко, Л. В.; Levchenko, L. V. (My University, 2020)
Магістерська робота присвячена актуальним проблемам теоретичних, методичних і практичних аспектів вдосконалення системи управління якістю в галузі охорони здоров'я в Україні. У роботі проведено аналіз показників здоров’я та якість системи охорони здоров’я України та досліджено процес оцінки якості медичної допомоги в Україні. Запропоновано науково-методичний підхід щодо класифікації переваг від формування сучасної системи управління якістю в закладах охорони здоров'я України, яка дозволить вирішити внутрішні проблеми, поліпшити якість послуг, що надаються, та передбачити очікування пацієнтів, зменшить витрати медичних закладів, в основному за рахунок упорядкування діяльності та усунення зайвих або неефективних процесів, зовнішніх і внутрішніх втрат, викликаних дефектами та невідповідностями. Розроблено модель системи контролю якості медичної допомоги в закладах охорони здоров’я, що дозволить поліпшити документування, контроль, критично аналізувати та періодично переглядати ключові виробничі та управлінські процеси, які забезпечують прозорість, кращу керованість та безперервне вдосконалення діяльності клініки.
Левченко, Л. В. Розвиток системи управління якістю в галузі охорони здоров'я в Україні = Development of quality management system in the field of health care in Ukraine : магістерська робота ; спец. 073 “Менеджмент“ / Л. В. Левченко; наук. кер. С. І. Сергійчук. – Миколаїв : НУК, 2020. – 78 с.
Keywords: якість медичної допомоги; якість системи охорони здоров’я; системи управління якістю; показники здоров’я; заклади охорони здоров'я; медична реформа; охорона здоров’я; управління якістю медичних послуг; quality of health care; quality of health care system; health indicators; health care facilities; medical reform; health care; quality management of medical services