Визначення площі сонячних колекторів для системи гарячого водопостачання житлового будинку - Літвак, О. А.; Честних, Ю. В.; Litvak, O.; Chestnykh, Yu. (My University, 2021)
Наведено основні переваги використання сонячної енергії для автономної системи гарячого водопостачання. Визначено необхідну мінімальну площу і кількість сонячних колекторів для забезпечення функціонування геліотермальної системи гарячого водопостачання житлового будинку, розташованого на південному сході України. Головним елементом геліосистеми є плоскі сонячні колектори.
Літвак О. А. Визначення площі сонячних колекторів для системи гарячого водопостачання житлового будинку / О. А. Літвак, Ю. В. Честних // Матеріали ХІV Міжнар. наук.-техн. конф. "Проблеми екології та енергозбереження". – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2021. – С. 64–67.
Keywords: геліосистема; теплова енергія; гаряче водопостачання; сонячні колектори; тепловий баланс; solar system; thermal energy; hot water supply; solar collectors; heat balance