Управління портфелем проектів аутсорсингової IT-компанії на основі імітаційного моделювання = Project portfolio management outsourcing IT-company on the basis of simulation - Knyrik, N. R.; Книрік, Н. Р. (My University, 2020)
Дисертація присвячена вирішенню завдань підвищення ефективності управління аутсорсингової IT-компанії на основі розробки імітаційних моделей її портфеля проектів, а також методів їх дослідження та прийняття рішень. Виконано огляд особливостей IT-проектів і їх життєвого циклу; проведено аналіз сучасних методологій управління IT-проектами та показано, що при управлінні портфелем проектів в аутсорсингових IT-компаніях приймаються рішення про те, які IT-проекти мають максимальну цінність для бізнесу і виникають задачі прогнозування наслідків комплексів взаємопов’язаних заходів, виражених у вигляді різних альтернативних сценаріїв = Dissertation is devoted to the solution of problems of increase of efficiency of management outsourcing IT-company based on the development of simulation models of its portfolio, as well as methods for their research and decision-making. A review of the features of IT-projects and their life cycle; the analysis of modern IT-project management methodologies and it is shown that the management of a portfolio of projects in outsourcing IT-company decisions about which IT-projects are of maximum value to the business and there are problems of forecasting the effects of complexes of interrelated activities, expressed in the form of various alternative scenarios.
Книрік, Н. Р. Управління портфелем проектів аутсорсингової ІТ-компанії на основі імітаційного моделювання : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.13.22 / Н. Р. Книрік ; НУК ім. адмірала Макарова ; наук. керівник К. В. Кошкін. - Миколаїв, 2016. - 20 с. + електрон. копія.
Keywords: IT-проект; управління проектами; портфель проектів; аутсорсингова IT-компанія; імітаційне моделювання; модель проекту; модель портфеля проектів; система підтримки прийняття рішень; IT-project; project management; project portfolio; IT-outsourcing company; simulation; project model; the portfolio of projects; decision support system solutions