Розробка технології складання системи мащення з удосконаленням конструкції масляного насоса для 4-тактного газового двигуна з наддувом потужністю 700 кВт. Прототип 8ГЧН 19/23 - Шкрабак Євгеній Володимирович (My University, 2024)
Тема даної кваліфікаційної роботи: «Розробка системи мащення з удосконаленням конструкції масляного насоса для 4-тактного газового двигуна з наддувом потужністю Ре = 700кВт. Прототип 8ГЧН 19/23». За прототип було обрано газовий двигун 8ГЧН 19/23 з частотою обертання колінчастого валу n =1000 хв-1. Розраховано робочий процес газового двигуна, тепловий баланс, побудовано індикаторні діаграми та діаграми сил, що діють в КШМ. Проведений аналіз існуючих систем мащення та конструкцій масляних насосів. Обрано систему мащення з «сухим» картером та шестеренний масляний насос. Розроблено технологічний процес складання масляного бака. Зроблено огляд техніки безпеки та протипожежного захисту при експлуатації двигуна. Запропоновані заходи, щодо зниження рівня шуму та вібрації при роботі двигуна, а також заходи зниження токсичності відпрацьованих газів та захисту навколишнього середовища. Графічна частина роботи виконана на 5-ти аркушах формату А1: 1. Загальний вигляд двигуна – складальне креслення. 2. Масляний насос – складальне креслення. 3. Ведений вал масляного насоса – робоче креслення. 4. Шестерня масляного насоса – робоче креслення. 5. Схема системи мащення.
Шкрабак, Є. В. Розробка технології складання системи мащення з удосконаленням конструкції масляного насоса для 4-тактного газового двигуна з наддувом потужністю 700 кВт. Прототип 8ГЧН 19/23 : магістерська робота ; спец. 131 "Прикладна механіка" / Є. В. Шкрабак ; наук. кер. В. В. Нестеренко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2024. – 85 с.
Keywords: газовий двигун; робочий цикл; паливна система; форсунка; токсичні викиди; вібрація; шум; індикатора діаграма; робочий цикл двигуна; 131 "Прикладна механіка"; gas engine; duty cycle; fuel system; injector; toxic emissions; vibration; noise; indicator diagram; duty cycle of the engine