Україна на іграх XXXII Олімпіади у Токіо: підсумки, основні проблеми та шляхи розвитку олімпійських видів спорту - Дрюков, О. В.; Кувалдіна, О. В.; Дрюков, В. О.; Driukov, Oleksandr; Kuvaldina, Olga; Driukov, Volodymyr (My University, 2021)
Розглянуті і проаналізовані виступи українських спортсменів на Іграх ХХХІІ Олімпіади, а також здійснено аналіз досліджень щодо вивчення проблеми удосконалення їх підготовки. Показано, що результати виступів збірної команди України на Іграх ХХХІІ Олімпіади – це гідний результат для тих умов в яких живе зараз Україна. Відмічається, що сьогодні система розвитку олімпійських видів спорту в Україні не є оптимальною. Для оцінювання сучасного стану функціонування і розвитку олімпійських видів спорту було проведено PEST-аналіз на матеріалі фехтування. Проведений PEST-аналіз показав, що на даний час розвиток фехтування гальмує низка факторів макросередовища і умов, які потребують проведення ряду реформ. Таким чином, для забезпечення надалі завоювання призових місць на Олімпійських іграх необхідна розробка моделі інноваційного розвитку олімпійських видів спорту на основі стратегічного партнерства між державою, громадськими спортивними організаціями, наукою, сферою освіти і бізнесу.
Дрюков, О. В. Україна на іграх ХХХІІ олімпіади у Токіо: підсумки, основні проблеми та шляхи розвитку олімпійських видів спорту / О. В. Дрюков, О. В. Кувалдіна, В. О. Дрюков // Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) : наук. часоп. НПУ. Сер. 15. – Київ : Вид-во НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2021. – Вип. 9 (140). – С. 45–48.
Keywords: види спорту; Ігри Олімпіад; підсумки; PEST-аналіз; sports events; Olympic Games; results; PEST-analysis