Розробка електропривода спуско-підйомного пристрою пневмоколісного крана вантажопідйомністю 12т - Головчак А. Д. (My University, 2026)
Кваліфікаційна робота на тему «Розробка електропривода спуско-підйомного пристрою пневмоколісного крана вантажопідйомністю 12 т» відповідає напрямку спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та виконано на 65 аркушах. Тема кваліфікаційної роботи актуальна i пов'язана з розробкою спуско-підйомного пристрою призначеного для перемішення вантажів у вигляді моторних яхт на території порту. В роботі виконано огляд спуско-підйомних пристроїв, які використовують для підйому та спуску яхт. Наведена характеристика області застосування розробки та сформульовані вимоги, щодо роботи електропривода спуско-підйомного пристрою. Представлені основні техніцні характеристики розробки. Розроблено 3D модель конструкції спуско-підйомного пристрою пневмоколісного крана вантажопідйомністю 12 т. Відповідно до розрахунків виконано вибір виконавчих електродвигунів та передатних механізмів. Представлені розрахунки пускових та гальмівних моментів. Виконано вибір складового обладнання електропривода спуско-підйомного пристрою. Представлено електричну принципову схему роботи електропривода спуско-підйомного механізму пневмоколісного крана.
The design of the electric drive of the launch and recovery mechanism for pneumatic wheel crane with a loading capacity of 12 t
Keywords: переміщення вантажів; електропривод; система керування; спуско-підйомний пристрій; пневмоколісний кран; тривимірне моделювання; 141 "Електроенергетика електротехніка та електромеханіка"; cargo movement; electric drive; control system; launch and recovery mechanism; pneumatic wheel crane; three-dimensional modeling