Проект танкового двигуна типу 6ТДФ з конструюванням деталей циліндро-поршневої групи та засобів їхнього ремонту. Прототип: 6ДН 12/2×12 - Слободянюк Віталій Володимирович (My University, 2026)
В дипломному проекті було виконано розрахунок робочого циклу 2-тактного дизельного двигуна 6ДН 12/2х12 потужністю 880 кВт при 2600 хв-1 колінчатого валу. За результатами розрахунку отримано основні параметри робочого циклу і побудовано індикаторну діаграму. Проведено аналіз ефективних показників проектованого двигуна й прототипу. Виконано динамічний розрахунок двигуна та побудовані діаграми динаміки. В конструкторському розділі дипломного проекту окрім розрахунку робочого циклу, розроблено принципові схеми систем що обслуговують двигун. Виконано розробку засобу ремонту поршневої групи та порядок його проведення. В роботі розроблено заходи з охорони праці та розглянуто питання охорони навколишнього середовища. Дипломний проект виконано українською мовою на 72 аркушах розрахунково-пояснювальної записки. Використано 10 літературних джерел. Графічна частина представлена на 4 кресленнях формату А1.
Слободянюк, В. В. Проект танкового двигуна типу 6ТДФ з конструюванням деталей циліндро-поршневої групи та засобів їхнього ремонту. Прототип: 6ДН 12/2×12 : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / В. В. Слободянюк ; наук. кер. А. С. Познанський. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2026. – 72 с.
Keywords: турбокомпресор; двигун внутрішнього згоряння; індикаторна діаграма; робочий цикл; тепловий баланс; 142 "Енергетичне машинобудування"; turbocharger; internal combustion engine; indicator diagram; operating cycle; heat balance