Витоки американської традиції дослідження революції - Бобіна О. В.; Bobina O. V. (Гілея, 2019)
Революція невід’ємна частина соціально-політичного життя. Кожна країна має свій досвід і традицію революції. Американська соціо-гуманітарна думка продовжує активно досліджувати феномен революції. Деякі американські дослідники заявляють вже про четверте покоління теорій революцій. Автор статті висвітлює витоки американської традиції дослідження феномену революції. Автор вказує на особливості американського підходу, порівнює американський і європейські підходи до формування теорії революції. Підкреслена оригінальність робіт Дж. Кларка, Ч. Еллвуда, Б. Адамса. Автор статті робить висновок, що праці цих авторів створили фундамент майбутніх досліджень в США феномену соціальної і політичної революції
The origin of American tradition of studying the revolution
Keywords: революція; США; історія; витоки теорії; Дж. Кларк; Ч. Еллвуд; Б. Адамс; revolution; USA; history; origins of the theory; J. Clark; Ch. Ellwood; B. Adams