Сучасна глянцева журналістика в Україні: проблемний аспект (на прикладі «Vogue Україна» та «Cosmopolitan Україна») - Оскорбіна Л. С.; Oskorbina L. S. (НУК, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена аналізу сучасної глянцевої журналістики в Україні, зокрема на прикладі журналів «Vogue Україна» та «Cosmopolitan Україна». Робота досліджує проблемні аспекти функціонування глянцевих видань, їх роль у суспільстві, вплив цифрових технологій, а також взаємодію з аудиторією. У рамках роботи здійснено теоретичний аналіз етапів розвитку глянцевої журналістики, її сучасного стану та особливостей в Україні, а також виокремлено ключові проблеми, з якими стикаються українські глянцеві видання. Перший розділ роботи охоплює теоретичні основи глянцевої журналістики, зокрема розвиток цього виду журналістики, його основні характеристики та сучасні тенденції, а також вплив цифрових технологій і соціальних медіа на її розвиток. Другий розділ зосереджений на особливостях глянцевої журналістики в Україні, зокрема аналізу стану та розвитку цього сектору, а також розгляду основних глянцевих видань та їх впливу на громадську думку. Третій розділ здійснює детальний аналіз проблемних аспектів глянцевої журналістики через приклад журналів «Vogue Україна» та «Cosmopolitan Україна», вивчаючи їх контент, проблеми та виклики, з якими стикаються ці видання, а також соціальні та етичні аспекти їх діяльності. Четвертий розділ пропонує шляхи вдосконалення глянцевої журналістики в Україні, зокрема інноваційні підходи до розвитку, рекомендації щодо покращення контенту, редакційної політики та взаємодії з аудиторією.
Modern glossy journalism in Ukraine: problematic aspect (on the example of «Vogue Ukraine» and «Cosmopolitan Ukraine»)
Оскорбіна, Л. С. Сучасна глянцева журналістика в Україні: проблемний аспект (на прикладі «Vogue Україна» та «Cosmopolitan Україна») = Modern glossy journalism in Ukraine: problematic aspect (on the example of «Vogue Ukraine» and «Cosmopolitan Ukraine») : бакалаврська робота ; спец. 061 ''Журналістика'' / Л. С. Оскорбіна ; наук. кер. Я. Л. Гаврилова. – Миколаїв : НУК, 2024. – 50 с.
Keywords: глянцева журналістика; «Vogue Україна»; «Cosmopolitan Україна»; контент; цифрові технології; 061 ''Журналістика''; glossy journalism; Vogue Ukraine; Cosmopolitan Ukraine; content; digital technologies