Challenges in improving the control quality of diesel-generator sets in autonomous electric power systems - Ushkarenko O. O.; Ivanovskii S. A. (My University, 2025)
У роботі досліджено основні проблеми підвищення якості керування газодизель-генераторними установками в умовах змінного навантаження. Визначено ключові причини нестабільності частоти обертання, зокрема зміни якості палива, нелінійності характеристик двигуна та обмеження традиційних методів керування. Обґрунтовано необхідність упровадження вдосконалених стратегій керування для підвищення надійності електропостачання, енергоефективності та екологічних показників автономних електроенергетичних систем.
Ushkarenko, O. O. Challenges in improving the control quality of diesel-generator sets in autonomous electric power systems / O. O. Ushkarenko, S. A. Ivanovskii // Матеріали VІ міжнар. наук.-практ. конф. ТНУ ім. В. І. Вернадського до 107-ї річниці від дня заснування університету. – Київ ; Львів ; Торунь : Liha-Pres, 2025. – С. 337–340.
Keywords: electric power systems; control quality; energy efficiency; diesel generator; power quality