Управління ризиками екологічних проєктів в організаціях паливного сектору економіки - Пашик А. Л.; Pashyk Andrii (My University, 2025)
Пашик А.Л. Управління ризиками екологічних проєктів в організаціях паливного сектору економіки. Кваліфікаційна робота зі спеціальності 101 «Екологія», освітньої програми «Управління екологічними проєктами». Миколаїв: НУК ім. адм. Макарова. 2025. 86 с. У кваліфікаційній роботі автором розглянуто механізми екологізації, а також методологічні принципи обґрунтування та вибору моделей екологізації на підприємствах паливно-енергетичного комплексу з етапами моделювання ризиків екологічної безпеки. Моделювання в управлінні ризиками дозволило кількісно оцінити ймовірність та наслідки ризиків, вибрати оптимальну стратегію управління. Виконано вдосконалення методів оцінки екологічних ризиків в організаціях паливного сектора економіки, а також оцінка ефективності його впровадження в організаціях паливного сектора економіки. Обгрунтовано методику, на основі якої розроблено модель автоматизованої системи оперативного ведення та аналізу відомостей про стан промислових та екологічних ризиків на об'єкті. Впровадження такої системи ідентифікації ризиків дозволяє підприємству з більшою ефективністю проводити роботу з управління промисловими та екологічними ризиками.
Risk management of environmental projects in organizations in the burning sector of the economy
Пашик, А. Л. Управління ризиками екологічних проєктів в організаціях паливного сектору економіки = Risk management of environmental projects in organizations in the burning sector of the economy : магістерська робота ; спец. 101 "Екологія" / А. Л. Пашик ; наук. кер. Лб. С. Чернова. – Миколаїв : НУК, 2025. – 90 с.
Keywords: управління екологічними проєктами; моделювання ризиків; система ідентифікації ризиків.; environmental project management; risk modeling; risk identification system.; екологізація; еcologization; 101 "Екологія"