Formation of foreign language lexical competence of marine engineering students using online platforms - Ovsyanko Ganna Valeriivna (My University, 2026)
Стаття досліджує процес розвитку лексичної компетенції іноземної мови серед студентів морського інженерного профілю у процесі вивчення професійної англійської. Обґрунтовується важливість оволодіння спеціалізованою термінологією для успішної діяльності в міжнародному морському контексті. У дослідженні розглядається структура лексичної компетенції, етапи її розвитку та сучасні підходи до навчання, що передбачають використання онлайн-платформ. Особлива увага приділяється цифровим ресурсам як інструментам підвищення мотивації студентів та сприяння самостійному навчанню. Стаття також пропонує рекомендації щодо впровадження ігрових та інтерактивних методик у підготовку майбутніх морських інженерів.
Ovsyanko, G. V. Formation of foreign language lexical competence of marine engineering students using online platforms / G. V. Ovsyanko // Proceedings of VI Intern. Scientific and Practical Conf. "Innovations of modern science and education". – Vancouver : Perfect Publishing, 2026. – P. 194–197.
Keywords: foreign language lexical competence; marine engineering; professional English; online platforms; Maritime English