Конструювання та модифікація композитного плавучого доку з використанням склофібробетону - Сергєєва Євгенія Євгеніївна; Sergeyeva Evgeniya (My University, 2023)
У контексті сучасного розвитку суднобудівної техніки та технологій досліджується необхідність вдосконалення конструкцій морських доків для підвищення надійності, тривалості служби та оптимізації експлуатаційних характеристик. Робота спрямована на визначення доцільності використання склофібробетону у конструкції плавучого композитного доку, який замінює традиційний цементний бетон. Мета – зменшення ваги конструкції, оптимізація використання сталевої арматури та підвищення корозійної стійкості порівняно з традиційними матеріалами. Дослідження включає аналіз механічних властивостей склофібробетону, визначення його відповідності вимогам для морських конструкцій та порівняння характеристик з цементним бетоном.
Design and modification of a composite floating dock using fiberglass concrete
Сергєєва, Є. Є. Конструювання та модифікація композитного плавучого доку з використанням склофібробетону = Design and modification of a composite floating dock using fiberglass concrete : магістерська робота ; спец. 135 ''Суднобудування'' / Є. Є. Сергєєва ; наук. кер. Н. С. Соломонюк. – Миколаїв : НУК, 2023. – 78 с.
Keywords: суднобудівна техніка; морські доки; композитні матеріали; склофібробетон; сталева арматура; механічні властивості; оптимізація конструкції; 135 ''Суднобудування''; shipbuilding technology; maritime docks; composite materials; glass fiber-reinforced concrete; steel reinforcement; mechanical properties; construction optimization