Покращення ефективності роботи стаціонарної електростанції, потужністю 850 кВт за рахунок вдосконалення паливної системи. Прототип 6ЧН 26/34 - Чемерис Максим Анатолійович (My University, 2024)
В даній кваліфікаційній роботі, відповідно до завдання запропоновано рішення щодо покращення ефективності роботи стаціонарної електростанції потужністю 850 кВт, спроектованої на базі двигуна-прототипу 6ЧН 26/34, за рахунок вдосконалення паливної системи. Описано об’єкт встановлення двигуна, яким є стаціонарна дизель-генераторна електростанція. Розглянуто та описано особливості конструкції та роботи двигуна-прототипу. Здійснено розрахунок параметрів робочого циклу двигуна, на основі результатів якого побудовано теоретичну та дійсну індикаторну діаграми. Визначено величини сил та моментів, що діють в кривошипно-шатунному механізмі двигуна та складових зовнішнього теплового балансу. Описано паливну систему штатного двигуна, та розглянуто особливості її роботи. Зазначено її переваги та недоліки. Розглянуто особливості подачі циклової порції палива та зазначено проблеми що виникають при цьому. Запропоновано конструктивне рішення щодо паливної системи з гідравлічним запиранням голки. Визначено геометричні та витратні параметри паливної системи. Описано проблеми пов’язані зі шкідливим впливом проектованого двигуна на навколишнє середовище під час його експлуатації. Визначено кількісні показники токсичних компонентів відпрацьованих газів проектованого двигуна. Проаналізовано небезпеки що можуть виникати під час ремонту, обслуговуванні та експлуатації двигуна. Запропоновано заходи щодо їх запобігання. Розраховано рівні шуму та вібрації проектованого двигуна.
Чемерис, М. А. Покращення ефективності роботи стаціонарної електростанції, потужністю 850 кВт за рахунок вдосконалення паливної системи. Прототип 6ЧН 26/34 : магістерська робота ; спец. 131 "Прикладна механіка" / М. А. Чемерис ; наук. кер. І. І. Чабанов. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2024. – 96 с.
Keywords: стаціонарна електростанція; газодизельний двигун; робочий цикл; паливна система; форсунка; вібрація; шум; 131 "Прикладна механіка"; stationary power plant; gas diesel engine; duty cycle; fuel system; injector; vibration; noise