Мікропроцесорна система керування електроприводами промислового обладнання - Савченко Олег Валерійович; Білюк Іван Сергійович; Фоменко Андрій Миколайович; Шарейко Дмитро Юрійович; Ольшевський Сергій Іванович; Гаврилов Сергій Олексійович; Кириченко Олександр Сергійович; Надточій Анатолій Вікторович; Майборода Олександр Валерійович (My University, 2022)
1. Система керування кроковими двигунами, що містить принципову схему, на якій розташовані мікроконтролер, кварцовий резонатор, кнопки керування, сигнальні світлодіоди, лінійні стабілізатори напруги, роз'єми зовнішніх підключень, мікросхема FT232R, релейні виходи, роз'єми програмування контролера через інтерфейс ISP та JTAG, енкриментальний енкодер, гальванічна розв'язка мікроконтролера, мікросхема TB6600HQ, символьний дисплей 20×4 HD44780, мікроконтролер Atmegal28 та кінцеві вимикачі, яка відрізняється тим, що додатково містить вивід широтно-імпульсного регулятора, для підключення двигуна постійного струму. 2. Система за п. 1, яка відрізняється тим, що додатково містить мікросхему IR2121 для керування силовим транзистором виводу широтно-імпульсного регулятора.
Пат. 150128 Україна. Мікропроцесорна система керування електроприводами промислового обладнання / О. В. Савченко, І. С. Білюк, А. М. Фоменко, Д. Ю. Шарейко, С. І. Ольшевський, С. О. Гаврилов, О. С. Кириченко, А. В. Надточій, О. В. Майборода (Україна). – Заявл. 29.06.2021 ; опубл. 05.01.2022, Бюл. №1.
Keywords: мікроконтролер; символьний дисплей; енкрементальний енкодер; драйвер крокового двигуна; релейний вихід.