Дослідження газотурбінного агрегату потужністю 16000 кВт для компресорної станції магістрального газопроводу - Прудніков Ігор Анатолійович (My University, 2023)
У роботі виконані дослідження газотурбінного агрегату потужністю 16000 кВт для компресорної станції магістрального газопроводу. Послідовно освітлені наступні питання: вибір теплової схеми і її детальний тепловий розрахунок; визначення габаритів елементів агрегату і термогазодинамічні розрахунки турбін; розробка конструкції турбіни двигуна; розрахунок робочої лопатки та диска 1-го ступеня на міцність; розробка системи змащення; аналіз небезпечних і шкідливих факторів у машинному залі та розробка системи штучного освітлення; аналіз відмов двигуна на компресорній станції.
Прудніков, І. А. Дослідження газотурбінного агрегату потужністю 16000 кВт для компресорної станції магістрального газопроводу : магістерська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / І. А. Прудніков ; наук. кер. А. В. Козловський. – Миколаїв : НУК, 2023. – 133 с.
Keywords: газотурбінна установка; компресорна станція; ефективність; витрата палива; тепловий розрахунок; габаритний розрахунок.; 142 ''Енергетичне машинобудування''; gas turbine installation; compressor station; efficiency; fuel consumption; thermal calculation; overall calculation