Підвищення ефективності головного дизеля MAN B&W 7S80ME-C9.4 контейнеровозу «Margrethe Maersk» шляхом удосконалення системи газообміну - Дранчевський Денис Вячеславович (My University, 2024)
В процесі підготовки та написання дипломної роботи було проведено аналіз основних конструктивних особливостей сучасного суднового двигуна моделі MAN B&W 7S80ME-C. На основі цього аналізу було розроблено низку заходів щодо покращення функціонування системи подачі повітря зазначеного двигуна, а саме: досліджено основні напрямки розвитку сучасних дизельних двигунів, які використовуються в якості головних; вивчені основні тенденції вдосконалення сучасних систем подачі повітря для двигунів; надано технологічні рекомендації щодо оптимізації режимів роботи суднових двигунів; запропоновано комплекс заходів для забезпечення безпеки персоналу під час обслуговування та ремонту агрегатів головного двигуна. Результати розрахунків дають підстави вважати, що запропоновані технічні рішення є ефективними та сприятимуть поліпшенню експлуатаційних характеристик двигуна. Зокрема, модернізація системи подачі повітря, обумовлена зміною умов експлуатації, дозволить повноцінно використовувати судно для вантажних перевезень. Додатково, проведений розрахунок показав, що зниження швидкості руху судна дозволить значно зекономити витрати палива під час експлуатації. Окрім того, буде можливість регулювати процеси подачі повітря, що забезпечить вивільнення однієї турбіни під час роботи системи енергетичного управління. Це, своєю чергою, підвищить надійність роботи суднового двигуна та сприятиме зменшенню витрат на його обслуговування.
Дранчевський, Д. В. Підвищення ефективності головного дизеля MAN B&W 7S80ME-C9.4 контейнеровозу «Margrethe Maersk» шляхом удосконалення системи газообміну : магістерська робота ; спец. 131 ''Прикладна механіка'' / Д. В. Дранчевський ; наук. кер. І. В. Грицук. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2024. – 115 с.
Keywords: дизельний двигун; шатун; надлишок повітря; розрахунок робочого циклу; індикаторна діаграма; шум; тепловий розрахунок; газодизеля; 131 ''Прикладна механіка''; diesel engine; connecting rod; excess air; calculation of the duty cycle; indicator diagram; noise; thermal calculation