Розробка та дослідження контактного ГТА з ТУК потужністю 25000 кВт для електростанції - Курінний Павло Дмитрович (My University, 2023)
У роботі виконані розробка та дослідження контактного газотурбінного агрегата з теплоутилізаційним контуром потужністю 25000 кВт для електростанції. Послідовно освітлені наступні питання: проведено аналіз сучасних досліджень та розробок в області підвищення ефективності комбінованих та контактних агрегатів; розроблено математичну модель для дослідження термодинамічного циклу та досліджено схему і термодинамічний цикл контактного газотурбінного агрегата з теплоутилізаційним контуром; проведено оптимізацію та аналіз параметрів термодинамічного циклу контактного агрегата; проведено термодинамічні та теплові розрахунки циклу та схеми контактного агрегата; виконані необхідні конструктивні розрахунки; проведений огляд заходів з техніки безпеки та охорони праці, а також заходи по захисту навколишнього середовища на блочній електростанції.
Курінний, П. Д. Розробка та дослідження контактного ГТА з ТУК потужністю 25000 кВт для електростанції : магістерська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / П. Д. Курінний ; наук. кер. М. В. Ващиленко. – Миколаїв : НУК, 2023. – 113 с.
Keywords: газотурбінна установка; електростанція; ефективність; витрата палива; тепловий розрахунок; габаритний розрахунок; 142 ''Енергетичне машинобудування''; gas turbine unit; power plant; efficiency; fuel consumption; thermal calculation; overall calculation