Методичні підходи до аудиту фінансових результатів діяльності підприємства - Каткова Н. В.; Бурлан С. А.; Ліснічук О. І.; Katkova N. V.; Burlan S. A.; Lisnichuk O. I. (My University, 2017)
Стаття присвячена питанням організації процесу аудиторської перевірки фінансових результатів діяльності підприємства. Зазначено, що, оскільки перевірка фінансових результатів та визначення реального фінансового стану діяльності суб’єкта господарювання є одним із найскладніших та найбільш відповідальним видом аудиторської перевірки, який має найвищий ступінь аудиторського ризику, методика аудиту фінансових результатів вимагає постійного удосконалення. В статті досліджено методичні підходи до перевірки фінансових результатів, які пропонуються в спеціалізованій літературі. На основі узагальнення існуючих методичних підходів до аудиторської перевірки фінансових результатів, запропоновано методику аудиту фінансових результатів підприємства, яка включає такі стадії перевірки: організаційну, підготовчу (планування), технологічну та результативну. Розглянуті основні її елементи. Реалізація запропонованої методики аудиту фінансових результатів діяльності підприємства сприятиме підвищенню ефективності роботи аудитора, чіткому формулюванню проблем, які мають місце в обліку, нададуть можливість звести до мінімуму ризик невиявлення облікових помилок або шахрайства, оцінити реальний фінансовий стан підприємства, сформулювати обґрунтований та неупереджений висновок.
Methodological approaches to the auditing financial results of the enterprise’s business activity
Каткова, Н. В. Методичні підходи до аудиту фінансових результатів діяльності підприємства = Methodological approaches to the auditing financial results of the enterprise’s business activity / Н. В. Каткова, С. А. Бурлан, О. І. Ліснічук // Ефективна економіка. – 2017. – № 12.