Управління портфелем інноваційних проектів вищих навчальних закладів = Management of the innovative projects of higher education institute portfolio - Рулікова, Наталія Сергіївна; Rulikova, N. S. (My University, 2012)
Виділені розрізняльні ознаки інноваційного продукту дозволили довести інноваційність наукових та дослідницьких проектів, що реалізує вищий навчальний заклад. Обґрунтовано особливість управління інноваційними проектами вищого навчального закладу, яка полягає у спрямованості на забезпечення балансу між процесами формування та використання потенціалу вищого навчального закладу, для чого необхідно формувати збалансований портфель інноваційних проектів. Розроблено модель формування портфелю інноваційних проектів вищого навчального закладу та математичну модель формування збалансованого портфелю таких проектів, метод визначення набору інноваційних проектів портфелю вищого навчального закладу для існуючих джерел фінансування = Chosen distinctive signs of the innovative product enabled to prove the innovation of scientific and research projects, which are realized by higher education institute. Specificity of innovative projects management of higher education institute is founded which consists in orientation on balance maintenance between processes of formation and using higher education institute potential for what it is necessary to form the balanced portfolio of innovative projects
Рулікова, Н. С. Управління портфелем інноваційних проектів вищих навчальних закладів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.13.22 / Н. С. Рулікова ; НУК. ; наук. кер. В. В. Малий. - Миколаїв, 2009. - 20 с.
Keywords: інноваційний проект; портфель інноваційних проектів; інноваційний потенціал; моделювання збалансованого портфелю; оцінка та ранжування проектів; innovative project; innovative project portfolio; innovative potential; modeling of the balanced portfolio; estimation and ranging of projects