Кримінально-правове дослідження стадій вчинення злочину - Романко, Д. С.; Romanko, D. S. (My University, 2020)
Актуальність теми. Злочин можна визначити як історичний феномен, злочинна діяльність, яку створює конкретна людина і направляє проти іншої людини. Злочинна діяльність це наслідок нездатності суб’єктів розв’язати життєві проблеми в дозволеній формі. Але, поняття злочину не можна вважати повним, якщо цим поняттям не охоплюється незакінчена злочинна діяльність, тобто попередня злочинна діяльність. В чинному законодавстві передбачені (статті 14, 15 Кримінального Кодексу України) незавершеність злочину та кримінальна відповідальність за цю діяльність (стаття 16 Кримінального Кодексу України). Мета і задачі дослідження. Згідно із сформованою та поставленою метою, автор намагається зосередити свою увагу на вирішенні основних завдань даної проблематики: провести аналіз стану наукової розробки проблеми стадій вчиннення злочину в КПУ. Об’єкт і предмет дослідження. Об’єктом дослідження є суспільні відносини, що виникають в процесі притягнення особи до кримінальної відповідальності на кожній із стадій попередньої злочинної діяльності. Предметом дослідження виступають норми чинного кримінального законодавства, які регламентують стадії вчинення злочину, їх види, визначають підстави кримінальної відповідальності за них, керівні роз’яснення Пленуму ВСУ. Структура і обсяг роботи: робота складається з 3 розділів, вступу, висновків і списків використаних джерел. Об’єм – 104 стор. Кількість використаної літератури – 199
Романко, Д. С. Кримінально-правове дослідження стадій вчинення злочину = Criminal law investigation of the stages of the crime : магістерська робота ; спец. 081 “Право“ / Д. С. Романко ; наук. кер. Г. О. Горбова. – Миколаїв : НУК, 2020. – 104 с.
Keywords: злочин; стадія вчинення злочину; готування до злочину; замах; закінчений злочин; кримінальна відповідальність; намір; умисел; 081 “Право“; crime; stage of crime; attempt; completed crime; criminal liability; intention; intent