Розробка дизайну інтер'єру салону яхти BSY98 - Дьоміна Наталія Юріївна (My University, 2026)
Кваліфікаційний проєкт присвячений розробці дизайну інтер’єру головного салону моторної яхти BSY 98 з урахуванням сучасних тенденцій у сфері яхтового дизайну, ергономіки та функціонального зонування простору. У роботі досліджено особливості організації внутрішнього середовища моторних яхт преміум класу, проаналізовано аналоги сучасних яхтових інтер’єрів та визначено основні принципи формування комфортного, естетичного й технологічного простору для відпочинку пасажирів. У процесі проєктування розроблено концепцію салону яхти BSY 98, що поєднує стильну сучасну естетику, раціональне планування та високий рівень комфорту. Особливу увагу приділено функціональному зонуванню приміщення, організації обідньої та лаунж-зони, вибору оздоблювальних матеріалів, освітлення. Також враховано вимоги ергономіки, безпеки та особливості експлуатації суднових інтер’єрів. Результатом роботи став комплексний дизайн-проєкт салону моторної яхти BSY 98, який включає планувальні рішення, стилістичну концепцію, 3D- візуалізації. Мета кваліфікаційного проєкту: Розробити сучасний дизайн інтер’єру салону моторної яхти BSY 98, який забезпечує комфортне, функціональне та естетично привабливе середовище для відпочинку пасажирів з урахуванням ергономічних, конструктивних і стилістичних вимог яхтового дизайну. Об’єкт проєктування : Інтер’єр салону моторної яхти BSY 98. Методи дослідження: • аналіз сучасних тенденцій у дизайні яхтових інтер’єрів; • порівняльний аналіз аналогів моторних яхт преміумкласу; • метод функціонального зонування простору; • ергономічний аналіз приміщення; • композиційний та стилістичний аналіз; • методи 3D-моделювання та візуалізації інтер’єру. Основні завдання: Проаналізувати особливості сучасного дизайну інтер’єрів моторних яхт. Дослідити конструктивні та функціональні характеристики яхти BSY 98. Розробити концепцію інтер’єру салону відповідно до сучасних тенденцій дизайну. Виконати функціональне зонування простору салону. Підібрати матеріали, меблі, освітлення та колористичне рішення. Розробити 3D-візуалізації інтер’єру салону яхти. Забезпечити поєднання естетики, комфорту та ергономіки в проєктному рішенні. Результати кваліфікаційного проєкту У результаті виконання кваліфікаційного проєкту створено дизайн інтер’єру салону моторної яхти BSY 98, який відповідає сучасним вимогам яхтового дизайну та поєднує функціональність, ергономічність і естетичну виразність. Було розроблено планувальне рішення салону, визначено стилістичну концепцію, підібрано оздоблювальні матеріали, меблі та систему освітлення. Створені 3D-візуалізації демонструють цілісний художній образ інтер’єру та можливість практичної реалізації проєкту. Загальний обсяг роботи: 63 сторінок, 43 ілюстрації, 6 таблиць, 23 джерела.
Granduation project: Interior Development of the BSY98 Motor Yacht Salon
Дьоміна, Н. Ю. Розробка дизайну інтер'єру салону яхти BSY98 = Granduation project: Interior Development of the BSY98 Motor Yacht Salon : бакалаврська робота ; спец. 022 ''Дизайн'' / Н. Ю. Дьоміна ; наук. кер. Н. О. Матійко. – Миколаїв : НУК, 2026. – 64 с.
Keywords: кваліфікаційний проєкт; дизайн інтер’єру; моторна яхта; ергономіка; комфорт; відпочинок; 022 ''Дизайн''; qualification project; interior design; motor yacht; ergonomics; comfort; rest